Groeikrachtprofessionals

Werkzoekenden zijn de bruistabletten voor je bedrijf

Werkzoekenden zijn de bruistabletten voor je bedrijf

11 november 2019
|
comments off
|
Groei-expert René Savelberg ziet een leger van werkzoekende winnaars die geen kansen krijgen. ‘Werkzoekenden zijn de bruistabletten voor je bedrijf.’

In mijn jaren als Business Accelerator ben ik zelden zo geraakt als in de afgelopen week. Ik kom regelmatig bij bedrijven en organisaties waar het zoeken, vinden en vasthouden van ‘talent en energie’ hoog op de prioriteitenlijst staat. En terecht – want zonder betrokken en gemotiveerde medewerkers mist elke organisatie minstens de helft van z’n groeikracht.

Als een van de initiatiefnemers van de ‘Career Club’ kwam ik afgelopen week in contact met een groep jongere werkzoekenden in Utrecht. Let op: ‘werkzoekenden’, dus geen werklozen, dat is een groot verschil!. Jonge, goed opgeleide mensen die werkelijk alles willen aanpakken om aan een baan te komen. Allemaal supergemotiveerd! Na veel oefenen stonden ze voor een heuse jury te pitchen om ‘Career Club Consultant’ te worden. Om vandaaruit  zichzelf en 200 (!) andere jongere werkzoekenden in Utrecht aan een baan te helpen.

Lees de volledige column op Quote

Translate »