Groeikrachtprofessionals

40 Procent Meer tevreden klanten

40% Meer tevreden klanten

Steeds meer bedrijven en organisaties worstelen met alle snelle veranderingen in onze samenleving. Goede producten, slimme marketing en bekwame professionals zijn niet langer een garantie voor groei. Volgens diverse onderzoeken lekt bij 80 tot 90% van alle organisaties gemiddeld 50% van alle medewerkerenergie weg en is de gemiddelde levensduur van bedrijven de afgelopen decennia gehalveerd (Seifert Research). De meeste organisaties presteren dus eigenlijk maar op halve kracht en bedrijven zijn steeds minder lang succesvol.

Tevreden klanten: Fanship!

Elk bedrijf en elke organisatie wil natuurlijk tevreden klanten, maar het mooiste is natuurlijk als klanten ook ambassadeurs en fans van je worden. Waarom? Omdat fans voor je door het vuur gaan, ze verdedigen je op verjaardagsfeestjes en ‘verkopen’ je bedrijf en product vanuit hun eigen emotie binnen hun eigen netwerk.

Er zijn uiteraard veel onderzoeken over de gevolgen van klanttevredenheid geweest, een greep hieruit:

  1. 1% hogere klanttevredenheid leidt to 7% hogere omzet
    (Business University Iowa -Thomas Gruca en Lopo Rego)
  2. 1% hogere klantenloyaliteit/retentie zorgt voor 15% hogere winsten (CVent)
  3. ontevreden klanten vertellen hun mening door aan 9 anderen (CVent)
  4. slechts 4% van ontevreden klanten neemt contact op met bedrijf over hun klacht (CVent)

Zorg dus voor tevreden klanten en realiseer je dat de klant het belangrijkste is waar je mee bezig bent: “de klant is geen onderdeel van je werk, DE KLANT IS JE WERK”


Groeien? McSense!

McSense Business Accelerators (MBA) is een groeikrachtbureau – wij helpen teams en organisaties om High Performers te worden, die het substantieel beter doen dan de markt. Onder andere in omzet (+30-40%), medewerkertevredenheid (+36%), productiviteit (+30-40%) en retentie (85% minder verloop). En niet eenmalig, maar het duurzaam beter doen waardoor ze voor stakeholders en maatschappij ook een echte meerwaarde leveren. Met een team van ervaren praktijkprofessionals hebben we een unieke ‘groeikracht’-aanpak ontwikkeld die bedrijven en organisaties helpt om zichzelf letterlijk en figuurlijk te ‘ontketenen’, om hun volledige bedrijfspotentieel optimaal te benutten.

Lees meer over onze aanpak →
Translate »